Seria “Cântec de gheață și foc”, de George R.R. Martin

On October 05, 2015 in Carti

Cantec de gheata si focDupă părerea unora (inclusiv a mea) George R.R.Martin îl întrece cu mult pe bucolicul J.R.R. Tolkien. Reuşeşte să îmbine elemente din istorie cu cele ale fantasticului, creând o istorie mai captivantă, în care dragonii zboară liberi și Rondul de Noapte apară cele şapte regate de creaturi neomenești.

Stilul lui de scris este unul captivant, care reușește să te facă să nu lași cartea din mână până n-o termini. NIMENI nu e în siguranță, autorul ucide fără milă până si personaje principale. Casele mari luptă pentru Tronul de Fier care te face (teoretic) rege peste cele şapte regate. Fiecare Casă are un punct forte: Casa Lannister este extrem de bogată, Casa Tyrell e bogată în merinde, Casa Frey deține putere asupra Turnurilor Gemene, casa Tully are Riverrun-ul, Casa Stark e renumită pentru onoarea sa, iar Casa Targaryen are dragoni.

Deși cărțile au aproximativ 1000 de pagini, nu m-am plictisit nici o clipă. E genul ăla de carte pe care vrei s-o citești la nouă noaptea când te plictisești, și peste ceva timp te trezeşti că e 1 dimineața, dar tu mai ai puţin şi termini capitolul… Cine va câștiga acest război? Oare campionul va domni doar peste așchii si fum? Răspunsul se află în cele şapte volume, dintre care cinci au apărut deja la editura Nemira.

Vă recomand cu drag această serie, sunt convinsă că o veți adora la fel de mult ca mine şi… nu uitați: Vine iarna!

Articol postat de: Ioniță Mihaela


Adauga un comentariu

RSS