Orcii – Stan Nicholls

On August 06, 2014 in Carti

Paznicul fulgeruluiOrcii” este o poveste în trei volume oferită de Nemira, fiind încadrată la Nemira Junior. Este o lectură ușoară, ce curge fluent.

Stan Nicholls ne transpune într-o altă lume, Maras-Dantia, aici omul este văzut și analizat din prisma orcilor. Această abordare este interesantă, oferă cititorului o altă perspectivă asupra lucrurilor expuse, uneori îndemnându-l la uitarea obiceiurilor noastre și transpunerea noastră într-o lume a magiei, a luptei pentru putere a mai multor rase.

Povestea urmărește un grup de orci, numiți Jderi, care ajung proscriși fără voința lor, deoarece în ultima lor misiune le este furat artefactul pentru care au fost trimiși de regina lor, Jannesta. Această regină ne înfioară cu ritualurile ei diabolice, ce presupuneau sacrificiul unui om, orc sau altă rasă. Puterea ei este definită prin magie, prin personalitatea răzbunătoare și prin supunerea altor rase precum elfi, orci, pitici.

Jderii știau că întoarcerea lor fără artefact însemna moarte, astfel se hotărăsc să îl recupereze, iar de aici se declanșează întreaga acțiune. Ținutul Maras-Dantia era locuit de orci, oameni Mani, oameni Uni, pitici, efli, nyazi, troli, centauri, ceea ce determină ca fiecare călătorie să devină o aventură în care se poartă o luptă. Dintre Jderi se evidențiază Stryke, Coilla, Alfray, Haskeer și Jup. După ce recuperează artefactul, pe care îl numesc stea, Stryke are viziuni ce îl transpun într-o altă lume. Dorința pentru a salva Maras-Dantia și a se elibera de sub stăpânirea Jannestei îi determină pe Jderi să caute și celelalte stele, ceea ce declanșează o acțiune învăluită de magie, putere, dorință și speranță.

 

Articol postat de: Claudia Săndulache


Adauga un comentariu

RSS