Mic tratat de reusita in amor

On September 08, 2014 in Carti

Iubirea ca o teapaDescriere:

“Crezi că soarta e nedreaptă cu tine?

Că ai ghinion în dragoste?

Că ţi se joacă mereu o festă?

Ai sentimentul că nu există relaţia perfectă și că iubirea e doar un mit?

Alan H. Cohen îţi dezvăluie cu umor de ce dai greș în amor. Îţi dă sfaturi practice despre cum poţi afla cine este omul potrivit pentru tine. Îţi povestește din experienţele altora. Îţi arată că e bine să te schimbi pentru ca viaţa ta să se schimbe.”

Parerea mea:

Mi-ar fi greu sa compar aceasta carte strict fie cu o sedinta (sau o serie de sedinte) la terapeut, fie cu o discutie indelungata cu un prieten, pe tema esecurilor si reusitelor in amor. Cu alte cuvinte, autorul Alan H. Cohen realizeaza un amestec omogen al celor doua situatii si creeaza un ghid ai carui pasi, odata urmati, promit realizarea amoroasa.

Structurata pe capitole cu titluri rezumative (“Incepeti relatiile cu stangul”, “Nu exploatati esentialul”, “Va straduiti prea tare”, etc.), autorul ilustreaza fiecare situatie cu povesti reale, culese atat de la prietenii sai cat si de la pacientii de terapie. Analizeaza mai apoi in profunzime greselile pe care suntem tentati sa le facem intr-o relatie/in cautarea unei relatii, oferind solutii concrete la sfarsitul fiecarui capitol (“Ce puteti face in aceasta privinta, punct cu punct”).

Am gasit cartea extrem de interesanta, in special pentru ca analizeaza greseli pe care obisnuim sa le facem mai mult sau mai putin constienti, lucruri de care nu ne dam seama ca sunt cele care “ne trag in jos”. Citirea ei este un prim pas important in realizarea amoroasa si reprezinta o lectura relaxanta si educativa!

 

Articol postat de: Adre


Adauga un comentariu

RSS