“Love: It will kill you and save you, both.”

On August 08, 2014 in Carti

DeliriumDelirium”, o carte care pune in lumina reflectoarelor o altfel de viata a unei tinere adolescente. Prin ochii ei lumea care ne inconjoara pare mult mai diferita decat cum o stim noi.

Ca si fiinte umane, cele mai stranse legaturi le formam prin iubire si prin compasiunea pe care o purtam unii pentru ceilalti. Dar daca acest lucru ar fi total gresit? Daca ne este interzis sa simtim si sa impartasim orice urma de dragoste? Fiecare dintre noi a trecut macar o data printr-o despartire, fiecare a avut inima sfasiata jurand ca va fi ultima data cand se va indragosti. Cum v-ati simti daca v-as spune ca au gasit leacul?

Astfel toate problemele se vor rezolva..sau nu?
In Portland, orasul in care se petrece toata actiunea, la varsta de optsprezece ani fiecare tanar este obligat sa efectueze vaccinul impotriva bolii numita amor deliria nervosa, cunoscuta si sub numele de iubire. Societatea considera ca astfel toata lumea va fi fericita si in siguranta pentru totdeauna, dragostea fiind considerata un lucru ingrozitor, distrugator. Dupa procedura, persoana vindecata este ‘cuplata’ de societate cu o anumita persoana, deci fara libertate de alegere.

Lena este protagonista cartii, o fata de aproape optsprezece ani care este extrem de nerabdatoare sa urmeze procedura. Mama ei murind de aceasta boala, ea isi jura cu orice pret ca nu va calca pe urmele ei. Insa asta este doar pana il cunoaste pe Alex. Ce se va intampla apoi cu cei doi? Vor putea duce o viata linistita impreuna avand in vedere ca odata depistati cu aceasta boala vor fi inchisi sau poate chiar executati?

Este o carte exceptionala care merita citita datorita emotiilor pe care le transmite prin fapte si intamplari. Autoarea, Lauren Oliver, s-a asigurat ca la sfarsitul cartii fiecare dintre noi sa fie nevoit sa isi puna intrebarea: Oare cum ar fi sa nu pot simti nimic? Citind aceasta carte am realizat ca dragostea este cel mai de pret lucru fara de care nu putem trai fericiti.

Articol postat de: Pripis Maria-Alexandra


Adauga un comentariu

RSS