Inclestarea Regilor – George R.R. Martin

On August 07, 2013 in Carti, Fantasy, SF

Inclestarea Regilor - George R.R. Martin„Inclestarea regilor” este cea de-a doua carte a seriei „Cantec de gheata si foc” scrisa de George R. R. Martin.

Intreaga serie cuprinde sapte carti insa, pana in prezent, au aparut doar cinci dintre acestea: „Urzeala tronurilor”, Inclestarea regilor, „Iuresul sabiilor”, „Festinul ciorilor” si „Dansul dragonilor”.

Dupa citirea primei carti, „Urzeala tronurilor”, plina de drama, intriga si actiuni neprevazute, am dorit imediat sa o incep pe cea de a doua, pentru a descoperi ceea ce urma sa se intample cu personajele mele preferate (cele care au mai ramas in viata).

Odata cu moartea regelui, Robert Baratheon, iadul se dezlantuie in tinutul celor sapte regate. Fiul acestuia, Joffrey, este numit rege, si ordona uciderea lui Eddard Stark, Mana Regelui.

Cei doi frati ai fostului rege, Stannis si Renley Baratheon nu il recunosc pe Joffrey ca fiind mostenitor al fratelui lor si fiecare dintre ei doreste sa isi ocupe locul pe tronul de fier.

Fiul cel mare al lui Eddard Stark se proclama Rege al Nordului si doreste sa razbune moartea tatalui sau si le recupereze pe cele doua surori ale sale. Sansa se afla la Debarcaderul Regelui unde este nevoita sa jure credinta celui care i-a ucis tatal, iar Arya pleaca pe drumul periculos spre Winterfell insotita de barbati pentru Rondul de Noapte.

Cine va fi invingatorul in acest razboi dintre marile case din Westeros? Isi va revedea Arya fratii si mama?

Acestea sunt intrebari al caror raspuns il veti gasi daca cititi cartile, lucru pe care il recomand. George R.R. Martin ne incanta imaginatia cu numeroase detalii si descrieri ample, incepand cu flamurile si emblemele caselor din Westeros, armurile impunatoare ale cavalerilor si pana la mancarea asternuta pe masa marilor lorzi sau a celor care se lupta sa supravietuiasca pe Drumul Regelui.

„Frica taie mai adanc decat sabiile” spunea primul spadasin din Braavos, Syrio Forel, asa ca renuntati la teama, nu lasati numeroasele pagini sa va sperie si cititi cartile. Veti fi cu adevarat impresionati.

 

Articol postat de: Madda Ilade


  1. AleCriss a scris,

    Aceasta este seria mea preferata. O sa publicati si nuvelele cu Dunk and Egg de George RR Martin?

Adauga un comentariu

RSS