George R.R. Martin – Urzeala Tronurilor

On July 16, 2013 in Carti, Fantasy

Urzeala TronurilorGeorge R.R. Martin (n. 20 septembrie 1948) este un autor american ale carui carti se incadreaza in genurile: fantasy, horror și science fiction. Este faimos pentru seria la care lucrează în acest moment: Cântec de gheață și foc. Aceasta cuprinde sapte carti dintre care au fost publicate urmatoarele: Urzeala tronurilor, Inclestare Regilor, Iuresul sabiilor, Festinul ciorilor si Dansul dragonilor.

Romanul „Urzeala tronurilor” isi face aparitia in librarii pe 6 august 1999, a câștigat premiul Locus în 1997 și a fost nominalizat în 1998 pentru premiul Nebula și pentru premiul World Fantasy în 1997.

Inca de la primele pagini am fost fascinata de mixajul de personaje care participa la actiune deoarece au roluri si abilitati extraordinare. Un pitic inteligent si viclean, o fetita luptatoare, printesa pe care focul nu o arde, ultima fiica a dragonului si lorzi care tes intrigile din capitala tinutului aduc doza de fantastic acestei carti.

Actiunea se petrece pe intinsul a sapte regate care isi disputa dreptul la Tronul de Fier. Un print renegat incearca sa-si recastige tronul, fiul Lordului Stark aruncat de la fereastra si moartea Mainii Regelui sunt doar cateva din multele actiuni incitante regasite in aceasta carte.

Oare se va dezlega misterul mortii lui John Arryn sau Micul Bran isi va reveni din trauma suferita sau si el este sortit pieirii?

Pe de alta parte cartea este de departe mai buna decat serialul aparut in 2011 – Game of Thrones. Serialul se axeaza pe intrigile romanului omitand multe secvente pline de suspans cum ar fi duelurile si bataliile.

„Iarna se apropie” dupa cum spune motto-ul Casei Nordului si vremuri grele de razboi, rapiri si tradari le sunt sortite locuitorilor Westeros-ului. Aceasta carte nu trebuie ratata de niciun cititor pasionat de genul fantasy.

 

Articol postat de: irioca


  1. Stefan Liviu a scris,

    Cu siguranta cel mai cautat roman al anului 2013 ! Serialul este foarte frumos, insa ca de obicei, cartea il intrece lejer :)

Adauga un comentariu

RSS