Eu sunt numarul 4 de Pittacus Lore

On December 19, 2011 in Autori, Carti, Fantasy, Junior, Literatura contemporana, Suspans

Un material de FanyaMirel

“Cand ai impresia ca totul e pierdut, ca totul e cumplit si sumbru, speranta continua sa existe, intotdeauna.”

Mai sus aveti un citat din carte, acela care m-a miscat cel mai mult. “Eu sunt numarul patru” – O carte cu extraterestrii, imi doream asta de mult timp si am primit-o! Povestea, personajele, totul a fost captivant de la prima pagina iar cei 2 autori cunoscuti sub numele de Pittacus Lore cred ca vor crea “un erou al generatiei sale”.

Desi sunt putin nauc pentru ca 6 mogadorieni nu ar putea sa distruga o rasa intreaga… tot sunt sigur ca Pittacus Lore va reusi cu ajutorul imaginatiei sale sa ii faca pe eroii nostri triumfatori. Si asa ajung la citatul de mai sus. Speranta nu moare niciodata si de asta avem ceva de invatat din aceasta carte. Pot spune cu mana pe inima ca am invatat acest lucru, ca speranta moare ultima!

Mi-a placut ca personajul principal, John, incearca sa se integreze in lumea oamenilor si sa fie un baiat obisnuit. De asemenea, m-a fascinat trecutul lorienilor. Cum au reusit ei sa invete oamenii sa faca focul si multe altele… Cat despre multi altii care inca adopta teoria extraterestrilor cenusii cu o capatana de pepene verde, de ce nu ar fi extraterestrii la fel ca si noi?

Recomand cu multa caldura aceasta carte, potrivita pentru toate varstele si astfel as vrea sa ii multumesc editurii Nemira pentru ca publica aceasta serie. Abia astept sa cumpar si volumul 2: “Puterea celor 6”!

Numarul Patru (John) e un extraterestru venit de pe Lorien alaturi de cepanul sau Henri. Planeta lor a fost distrusa de catre mogadorieni insa poporul sau a reusit sa trimita 9 copii alaturi de cate un cepan pe planeta Terra in siguranta. Acestia isi asteapta Mostenirile cu speranta ca intr-o zi se vor intoarce pe Lorien si ii vor ucide pe Mogadorieni. Insa mogadorienii pot sa ucida cei 9 copii doar intr-o anume ordine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9!

Alaturi de cepanul sau Henri, Patru traieste 15 ani pe Pamant mutandu-se dintr-un loc in altul ca sa nu fie gasit si ucis. Insa la scurt timp and afla ca primul dintre semenii sai a murit. Dar cand si al treilea lorian moare, Patru stie ca va fi randul sau… Intr-un sfarsit, ajunge in Paradise, Ohio si isi schimba numele in John.

Aici John isi face prieteni si, ca orice adolescent, se indragosteste de o fata. Totul pare sa mearga bine pana cand Henri dispare fara urma… Sa fie Mogadorienii de vina? L-au gasit in cele din urma pe John? Va scapa oare Henri cu viata?

Articol postat de: FanyaMirel


Adauga un comentariu

RSS