Eu sunt numarul 4

On October 10, 2012 in Carti

Eu sunt numarul patruRomanul SF “Eu sunt numarul patru” se concentreaza in jurul lui John Smith, aparent un tanar popular predispus la excelenta in ceea ce priveste sportul. Curand aceasta aparenta se dovedeste a fi inselatoare, iar John este infatisat ca o fiinta extraterestra ce incearca sa-si mentina anonimitatea intr-o lume in care nu este niciodata in siguranta.

Fiind unul dintre cei alesi, inzestrat cu puteri supranaturale, dar inca nedezvoltate la capacitate maxima, John alearga prin viata alaturi de protectorul sau ferindu-se de o alta rasa extraterestra mult mai distrugatoare. De fiecare data cand era avertizat asupra mortii unuia dintre semenii lui protectorul sau alegea o noua locatie si o noua identitate pentru a-si pierde urma. Chiar daca scopul sau in viata era mult mai nobil si mai maret decat al oricarui adolescent ordinar John se lasa mereu coplesit de dorinta de a avea o viata normala de a se stabili intr-un loc si de a-si crea un viitor complet diferit de cel ales pentru el. Din pacate visul sau era imposibil de indeplinit deoarece el era numarul 4 dintre semenii lui si astfel al 4-lea pe lista neagra. Moartea numerelor 1, 2 si 3 il anunta « fizic » pe John, care capata niste urme ciudate pe gamba ca insemn a numaratoarei mortii. Imediat dupa uciderea celui de-al treilea ales, viata lui John trebuie sa capete o noua imagine si o noua locatie. Lasand in urma ultima locuinta, ultimii prieteni si toate amintirile pe care le acumulase in acel loc John porneste spre o noua viata, o noua locuinta si un nou liceu.

In cadrul noii sale vieti reuseste curand sa-si impresioneze colegii, inclusiv pe tanara Sarah, pasionata de fotografie. De asemenea John starneste si curiozitatea lui Sam si ajunge sa se imprieteneasca cu acesta. Chiar daca a reusit sa-si creeze si dusmani in cadrul noului liceu, acestia nu se compara cu fortele superioare cu care are de a face.

Din pacate, curand John Smith nu mai este capabil sa se ascunda sau sa fuga de destinul sau. Ramas fara protector acesta declanseaza un contraatac si decide sa infrunte forta malefica ce i-a umbrit viata inca din copilarie. Alaturi de prietenii sai adevarati, Sarah, Sam si cainele de pe planeta sa acesta porneste revolta, fiind surprins placut si sustinut in actiune de incantatoarea Numar 6.

 

Poate aveati deja niste banuieli, dar acum puteti fi siguri: extraterestrii sunt printre noi!!! Si nu ne vor cu totii binele! De fapt, cei bine intentionati, loricii, sunt extrem de putinii refugiati de pe Lorien, o planeta mai mica decat Terra, invadata si pustiita, jefuita de toate resursele vitale. Invadatorii au venit de pe Mogadore, secondati de animalele monstruoase din lumea lor natala, secatuita deja de ei insisi, ca rezultat al propriei nesabuinte. Nemira.ro

 

Articol postat de: Olguta


Adauga un comentariu

RSS