Al 13-lea Apostol – Richard si Rachael Heller

On November 12, 2009 in Autori, Carti, Religie, SF

Al 13-lea Apostol,Richard si Rachael HellerAl 13-lea Apostol de Richard si Rachael Heller graviteaza in jurul a doua manuscrise descoperite in pestera de la Qumran.

Gill Pearson este un cyberdetectiv si un programator exceptional. Acesta primeste o vizita din partea unui colectionar de antichitati si din partea unei femei pasionate de ebraica care sunt interesati sa gaseasca unul dintre manuscrise. Acesta continue informatii esentiale despre cunoasterea interioara si spiritualitate.

Povestea se complica destul de mult deoarece apar numeroase alte persoane care ar face orice sa intra in posesia documentului. Cu toate acestea Gill Pearson va reusi sa interpreteze mesajul unuia dintre manuscrise si va afla unde se gaseste celalalt.

Mesajul central al manuscriselor spune o poveste incredibila despre Micah Asher, fiul unui bogat, care se naste in acelasi timp cu un alt copil. Ultimul este mult mai sarac, iar drept casa are un staul de oi. Cei doi se vor intalni in momentul in care sunt deja adulti, iar Micah ramane uimit de intelepciunea lui Yeshua. La randul lui, acesta este impresionat de influenta exercitata de Micah asupra oamenilor doar prin puterea cuvantului.

“Sustine ca te poti ruga oriunde, pe camp, printre munti sau in padure, la fel de bine ca in Templu. O, cum se mai enerveaza preotii!”

“Conform Fagaduintei facute lui Abraham, ii explica Yeshua, Dumnezeu va veni pe Pamant o data la o mie de ani ca as-i aleaga dintre cei multi pe cei drepti. Numai tzaddikim, cei drepti, care aplica judecata Tatalui, pot implini promisiunea facuta de Dumnezeu lui Abraham, Fagaduinta Continuitatii. Fara ei, soarta omenirii ar fi in mare si greu pericol. Dar acesti tzaddikim nu stiu unul de existenta celuilalt, si nu sunt constienti de propria lor importanta. Inocenti, ei nu vor afla niciodata despre consecintele vitale ale gandurilor, credintei si faptelor lor.”

Finalul accentueaza ideea ca omul se poate schimba si ca este foarte important sa fim constienti de ceea ce facem si de ceea ce suntem facuti sa facem. Cu totii facem parte dintr-un plan, cu totii suntem pe lume cu un scop anume si cu totii avem ceva de daruit noua, celor din jurul nostru si lumii intregi.

Stefan Stamate

Mai multe detalii gasiti pe site-ul editurii la pagina dedicata romanului.

Articol postat de: admin


Adauga un comentariu

RSS