Lansare Marea Miza – Mihai Sin

On June 06, 2008 in Evenimente, Lansari

Ieri “am iesit in Targ”. Cu domnul Mihai Sin. Inainte de lansare am facut impreuna cativa pasi printre standuri. Cateva impresii.

Targul este mult mai aerisit decat in toamna, la Gaudeamus. Atunci am fost sambata, acum am fost joi, probabil ca in week-end ce mi s-a parut acum spatios va deveni inghesuit.

Lansarea cartii a fost la standul Nemira. Mai mare decat in toamna, cu un panou imens pentru noul bestseller Labirintul Rozelor. Se vede si in poza de mai jos: e atat de mare ca nu prea stii ce s-a lansat: Labirintul sau Marea Miza? Depinde de unde privesti… sau de unde fotografiezi.

Au vorbit Paul Cernat, critic literar, Bedros Horasangian, scriitor, si autorul, Mihai Sin. La Paul Cernat a fost un moment de suspans, s-a oprit la un moment dat, zic gata, i-a plecat Ideea, dar apoi cuvantul s-a intors. Mircea Mihaies, prezent la eveniment, a zambit cu vesnicii ochelari tinuti pe frunte, noi am rasuflat usurati. Bedros Horasangian a vorbit apoi despre miza prozei romaneasca inainte si dupa ’89. Ambele discursuri au fost la obiect si scurte.

Cartea abia am inceput sa o citesc. E scrisa cu atentie si bine documentata, zici ca e lucrare de doctorat. Celor interesati de o privire critica asupra prozei romanesti de la Rebreanu incoace o recomand.

Dupa lansare nu mai stiu ce s-a intamplat, eram nerabdator sa plec la vanatoare de carti. Si am vanat bine, seara eram cu sacosile pline, asa cum in Romania se pleaca numai de la supermarket inainte de Pasti si de Craciun.

Veniti la Bookfest, e reconfortant: carti, autori, terase in aer liber, lume relaxata: un mini-oras al cartilor, asa cum mi-ar placea sa vad in fiecare zi.

Silviu Toma

Articol postat de: admin


  1. In hoc sihno vinces a scris,

    “Marea miza” chiar este lucrarea de doctorat a scriitorului si profesorului universitar Mihai Sin.

  2. Mccade a scris,

    That’s way the bsetest answer so far!

Adauga un comentariu

RSS