Minerva se dezlantuie… mister si spionaj la cote inalte

On December 29, 2014 in Carti, Suspans

Minerva se dezlantuieCartile maestrei genului policier de la noi, pe care le-am citit pana acum pe nerasuflate, m-au impresionat indeajuns de mult incat sa nu ratez si acest roman. ‘Minerva se dezlantuie‘, o carte aparuta la Nemira de curand, este inca un roman specific pentru stilul si arta care definesc majoritatea scrierilor Rodicai Ojog-Brasoveanu.

Pentru inceput, as mentiona ca romanul este atat unul politist, cat si unul de spionaj si chiar SF, pe alocuri, cu trasaturi din genul noir. Intriga este declansata de aspectul fantastic al regenerarii tesuturilor unui accidentat mortal. Urmeaza o intreaga cursa contra-cronometru intre autoritatile din Romania comunista, reprezentate magistral de maiorul de securitate Minerva Tutovan si locotenentul Dobrescu, si cativa subtili agenti ai unor forte necunoscute, decisi sa afle secretul leacului-minune si sa profite de pe urma acestuia.

Desi actiunea debuteaza pe strazile Bucurestiului, in cea mai mare parte a romanului ea se desfasoara inauntrul si in preajma Hanului de la Pestera Sihastrului, un loc de la poalele Muntilor Zarandului…

Pe parcurs actorii din aceasta piesa tragicomica se vor confrunta cu vreo doua cazuri de asasinat, mai multe tentative de eliminare a unor ocupanti ai hanului, precum si cu descoperirea unor actiuni reprobabile din trecut si prezent ale acestora.

Cine este inventatorul secretului ‘leac al nemuririi’? Cine este ‘omul in gri’? Care este masca folosita ca identitate de Minerva la hanul de langa Pestera Sihastrului? Unde este adevaratul economist Plamadeala? Ce se ascunde sub identitatea lui Alain Mathieu, turist francez ajuns la han? Care este criminalul si cum se rezolva tot acest caz iesit din comun?

Acestea sunt doar o parte din intrebarile la care poti gasi raspuns daca alegi sa nu ratezi lectura cartii ‘Minerva se dezlantuie’!

Pentru a concluziona, indemnul meu pentru toti cititorii este acela sa achizitioneze si sa citeasca si acest roman extraordinar de Rodica Ojog-Brasoveanu, ‘Minerva se dezlantuie’ fiind cu siguranta una dintre acele carti pe care nu le vei uita si pe care le vei reciti cu mult drag! Lectura placuta tuturor cititorilor Nemira! :)

Articol postat de: admin


Adauga un comentariu

RSS