Crezi ca poti intra in Jocul Tronurilor?

On November 26, 2014 in Carti, Fantasy

Cantec de gheata si focCantec de Gheata si Foc” este fara doar si poate una dintre cele mai surprinzatoare povesti ale momentului. Precum un adevarat maestru, George R.R. Martin construieste o lume fascinanta in care doar cei mai puternici supravietuiesc jocului tronurilor. Astfel, suntem martorii unor urzeli ametitoare care sunt create de personaje complexe, duplicitare si, mai presus de toate, de un realism izbitor.

Eu am vazut mai intai serialul, iar curiozitatea pentru carte a venit mai tarziu. Cu toate acestea, cartea mi-a intrecut cu mult asteptarile. Desi iubeam filmul, am ajuns sa ma trezesc, sa mananc si sa ma duc la culcare cu personajele si conflictele lor bine intiparite in minte. Primul moment in care mi-am dat seama ca sunt cucerita de poveste, a fost atunci cand am dat peste citatul care, din punctul meu de vedere, avea sa ramana definitoriu pentru seria de carti „Cantec de Gheata si Foc”: „Drumurile diferite, uneori, duc spre acelasi castel.” Cu cat citeam mai mult, cu cat mi se parea ca autorul incearca sa dovedeasca acest lucru prin avalansa complesitoare de evenimente prin care treceau personajele, evenimente naucitoare si neasteptate, dar care in cele din urma nu pareau sa-i indeparteze de binemeritata lor grandoare.

Actiunile nu sunt deloc previzibile, persojele par a avea o vointa proprie, independenta de asteptarile mele, ale cititorului, iar pe masura ce capitolele se scurgeau observam cum isi fac aparitia alte personaje cu intrigi si mai captivante. Si cu toata acestea, cei puternici, cei care de la inceput pareau facuti pentru a castiga jocul tronurilor, isi croiesc greul drum spre adevaratul lor destin. Desi, apuca pe cu totul alte cai decat m-as fi asteptat, in cele din urma ajung spre acelasi castel. Spre castelul care le-a fost destinat.

Acum astept cu nerabdare urmatoarea carte din seria „Cantec de Gheata si Foc”. O astept cu emotie si teama. Deja mi-am ales preferatii, mi-am imaginat un posibil deznodamant si sunt curioasa sa vad daca acestea se vor adeveri in ultimile doua parti ale povestii. Este o poveste incredibila, una care mi-a redeschis apetitul pentru citit carti frumoase, complexe, in care presonajele sunt atat de bine construite, incat par reale. Rar veti mai avea ocazia sa dati peste o asemenea carte, una care sa va cucereasca si sa va transpuna atat de bine in lumea sa fictiva.

Articol postat de: Flori


Adauga un comentariu

RSS