Cimitirul animalelor, invierea groazei

On July 29, 2013 in Carti, Horror

Stephen King - Cimitirul animalelorCu sufletul la gura, asa am parcurs fiecare pagina. Aceasta stare de curiozitate, nerabdare m-a cuprins pe toata desfasurarea actiunii. Nu pot spune ca “Cimitirul animalelor” este cea mai buna carte pe care am citit-o, dar pot spune cu mana pe inima ca as reciti-o oricand cu mare placere.

Toti ne temem de moarte, sau cel putin suntem intrigati de diferite aspecte ale acesteia. Nu avem cum sa spunem ce ne asteapta, sau daca va mai exista ceva. Suntem oameni, si prin natura noastra, ne temem de necunoscut. Aceasta carte este infricosatoare pentru cei slabi de inger. Te provoaca sa-ti pui intrebari, sa te gandesti cum ai reactiona daca in viata reala s-ar petrece asa ceva. Te obliga sa iti pui la indoiala ratiunea si sa iti doresti pentru o secunda sa poti avea control asupra vietii si a mortii.

In stilul sau inconfundabil, Stephen King reuseste sa transforme viata linistita, chiar banala ar spune unii, a doctorului Louis Creed intr-o poveste de groaza cu urmari pe care putini le-ar putea banui. Numit director la Universitatea din Maine, acesta se muta impreuna cu familia, sotia,doi copii si un motan langa oraselul Ludlow, unde se imprieteneste cu vecinii sai, un cuplu in varsta , putin misterios. Viata sa ia o intorsatura neasteptata cand Louis este martor la moartea unui tanar adus in stare grava la cabinetul universitatii la care lucra. Din acest moment evenimentele se succed rapid. Fara vreun control asupra situatiei, este pus intr-un impas inimaginabil, locul care ingrozeste atat oamenii, sa fie locul care ii va aduce linistea?

Teama, revolta, speranta, regret, compasiune? Nu stiu cum pot descrie mai bine amalgamul de sentimente ce te cuprind de fiecare data cand intelegi prin ce incercari trece personajul. Este coplesitor sa iti poti imagina cum ai reactiona in locul sau… oare exista cineva care nu ar fi tentat sa invinga moartea? Exista vreo persoana pentru care nu ar fi tentanta sa poata repara o greseala si sa readuca la viata o persoana iubita? Este de inteles slabiciunea de care da dovada personajul atunci cand se hotaraste sa isi reinvie fiul ,de apreciat taria pe care o are pentru a infrunta situatia si de pus la indoiala momentul in care risca pentru a doua oara….

Este o carte care te ingrozeste, dar pe care nu o poti scapa din mana… cele mai negre temeri ale tale vor fi scoase la suprafata, spaima te va cuprinde si nu iti va da pace pana nu vei afla ce se intampla… O carte care merita citita si care te va pune pe ganduri.

 

Articol postat de: Beatrice-Gabriela Nabirgeac


Adauga un comentariu

RSS