Necunoscutul

On February 08, 2012 in Carti

Astazi va dau intalnire cu o noutate a Editurii Nemira, Omul de la capatul firului, volum scris de una dintre preferatele autoare ale tuturor cititorilor Nemira – Rodica Ojog-Brasoveanu, carti de valoare aduse intr-o colectie de lux.

Autoarea ne propune un exercitiu de perspicacitate. Ni se prezinta trei morti in circumstante asemanatoare, interese si personaje cheie. Ce putem face cu doar cateva informatii referitoare la mobilul crimelor? Aflam ca un personaj cheie ofera contra cost diplome de studiu nefalsificate pentru ingineri, doar persoanelor suficient de inteligente si dotate intelectual, care pot promova in functia in care sunt angajate. Ulterior, nu dupa mult timp insa, doar cativa ani, inginerii ajunsi in functii importante sunt telefonati de catre un personaj anonim si amenintati ca vor fi dati in vileag daca nu se supun conditiilor de santaj. Cu atatea informatii vom porni in cautarea adevarului. Sa fie oare suficient pentru descoperirea faptasului?

In ajutorul cititorului apare Minerva, fosta profesoara de matematica, si Dobrescu, fost elev al celei care prin spirit de observatie gaseste calea spre adevar.

Ar fi nedrept din partea mea sa dezvalui actiunea si punctul culminant al romanului politist, asadar va voi spune doar de ce trebuie sa cititi aceasta carte. Personal, consider ca este o lectie de morala, adica sa inveti sa nu ai incredere nici macar in cei mai apropiati dintre cei care te inconjoara si care se pretind a-ti fi prieteni. Invatatura cartii este ca oricat de bun ai fii intr-un domeniu, tot se gaseste cineva care sa fie cel putin la fel de competent incat sa gaseasca unele greseli in comportamentul tau, mai ales daca incerci sa si ascunzi unele lucruri.

Ce e atractiv la aceasta carte? In primul rand firul epic ce te tine in suspans, mai bine zis care te introduce intr-o lume captivanta in care te adancesti cu fiecare pagina pe care o citesti. E imposibil sa lasi cartea din mana cand te gandesti ca poate pe urmatoarea pagina gasesti un nou indiciu care sa te ajute sa descifrezi misterul, sa gasesti toate personajele implicate in cele 2 crime si o sinucidere indusa de Personajul Negativ. Lectura va va fi usurata de formatul suficient de mare al caracterelor si spatiilor dintre randuri si, bineinteles, formatul cartii care se tine foarte comod in maini.

Ce nu mi-a placut? Nu mi-a placut ca s-a terminat, as fi dorit sa aflu ce s-a intamplat cu Dora dupa aflarea adevarului, apoi cu cei trei nefericiti, Luca, Dinca si Necula.

As vrea sa atrag atentia ca acest gen de carte este vanat de foarte multi cititori, insa ce e cu adevarat important este sa ne insusim o lectie din cele citite, nu doar sa ne delectam cu povestea imbietoare a autoarei, fiindca din toate tipurile de personaje creionate de Rodica Brasoveanu, exista inca multe pe care le intalnim la munca sau la scoala si, e bine sa ne putem adapta conditiilor si diferitelor personalitati.

Va doresc lectura placuta, sunt sigura ca ve-ti adauga parerile voastre pe acest blog de recenzii.

Articol postat de: Alexandrina


  1. Prin blogosfera literara (6 – 12 februarie 2012) | Filme si carti a scris,

    […] „nemirabooks” o recenzie la „Omul de la capatul firului, volum scris de una dintre preferatele autoare ale […]

Adauga un comentariu

RSS